Festivals Tiger Stripe (Felix)

Sista bilden på Felix den 3/5-2016

Felix (Festivals Tiger Stripe)

Reg.nr: S47815/2004
Född: 040604-160503
Fader: SV-00 NUCH NORDV-00 SU(U)CH SVCH Tottelina Observer
Moder: SU(U)CH NUCH KBHV-03 Festivals Snow Tigress
Uppfödare: Tina Angrell, Gällstad

HD: C
AD: MBP
MH


Meriter:

Officiell utställning: 12 st CK (från veteranklass), 1  CERT, 2 st  Reserv Cert. BIR Veteran flera gånger. 3:e Bästa Hane SKK och SSRK. BIS 2 Veteran!

Goldenklubbens Open Show: HP. Bästa Hane och BIS 2!Felix lämnade oss nästan 12 år gammal den 3/5-2016. Han var kullbror till (Sune) Festivals Tiger Tale 040604-130205.

Felix var rolig, bekväm, lite odräglig och påhittig hund men ändå följsam. Han märktes här hemma och hade koll på när det var matdags, han talade helt enkelt om att han fanns! Han var alltid den skyldige när något saknades på matbordet. 

Han kom till oss när han var 9 veckor gammal. När Felix var yngre gillade han inte att vara ren, han rullade ofta sig i sådant som var äckligt tex kobajs, fick ofta tvätta av honom efter våra turer. Han tog över efter sin bror Sune i utställningsringen, där Sune slutade tog Felix vid. Vi har många fina minnen i utställningsringen och i vardagen med honom, det blev väldigt tomt efter honom.

 

*När Felix var ca. 11 månader bestämde jag mig för att omplacera honom p.g.a att vi trodde att han var kryptorkid. Felix är idag inte kryptorkid, han har bara haft en förmåga att kunna dra upp en testikel under några år men kan inte göra det längre. Ungefär samtidigt lämnade den tidigare ägaren till Sune tillbaka honom till uppfödaren. Jag bestämde mig därför för att jag skulle ha Sune istället och lämna tillbaka Felix till uppfödaren för omplacering. Vi åkte för att lämna Felix och hämta Sune.

Det kändes hemskt, hela vägen hem med Sune i bilen istället så kändes det inte rätt. Väl hemma igen så förstod jag att det här skulle jag aldrig klara av. Vi längtade ju efter Felix! Vi bestämde oss för att lämna tillbaka Sune igen och hämta hem Felix. Vi kunde inte åka förrän helgen efter så Sune var kvar hos oss en vecka men, hemma gick jag promenader med bara Sune, jag trimmade Sune och funderade på hur jag skulle få upp honom i vikt m.m. Jag hade fäst mig vid Sune! Dagen innan vi skulle hämta hem Felix och lämna tillbaka Sune så ringde jag till uppfödaren för att tala om att jag ville ha Sune också. Det här har jag aldrig ångrat........🙂Matte Carina*

Stamtavla

S47815/2004

Festival's Tiger Stripe

FINUCH INTUCH

Dream Max Pulp Fiction

DE&VDHCH NORDV-97 NUCH NV-95-96 SU(U)CH SV-99

Blakesley Cromwell

FINV-04 NORDV-00 NUCH S VCH SU(U)CH SV-00

Tottelina Observer

NUCH SU(U)CH

Inassicas Snow Storm

Festival's Fat Cat

NUCH SU(U)CH

Festival's Snow Tigress

Nortonwood Coralie

GBSHCH

Jobeka Jasper Of Nortonwood

Chribas Cannonball Caddy

Sandusky Kiss And Tell

SU(U)CH

Okej's Explosive Symphony

FINUCH

Lovehayne Darter

EUW-97 KBHV-97 SU(U)CH

Inassicas Snowflake

NUCH

Festival's Prairie Primrose