Isas valpkull med Thor

Har inte hunnit med att skriva i bloggen på några dagar. Dåligt med tid.

Mycket av min tid går åt till att passa på att sova när valparna sover på dagarna. Det känns så värdelöst att behöva sova bort tid när det finns annat att göra men, jag är alltid tvungen att göra så. Jag hoppas att jag en dag får känna mig som en "normal människa". Det är inte bara för att vi har valpar jag måste sova, jag måste alltid göra så. Jag lever med en svår trötthet och somnar ofta varsomhelst, närsomhelst och hursomhelst. Jag klarar tex inte av att åka buss om jag inte har med mig någon som har koll på att jag inte somnar. Det går inte att hålla sig vaken hur mycket jag än försöker. Jag kan somna när jag pratar i telefon. 

Igår fick vi hem valphagen jag beställde. Hela kvällen gick åt till att montera ihop valphagen samt göra plats i sovrummet för valparna men, nu är det klart och valparna har gott om plats i denna valphage.

Igår blev valparna även avmaskade med Welpan. Dom gillade verkligen inte avmaskningsmedlet, ruskade på huvudet och grinade illa. Isa blev ju avmaskad innan parning med Thor men, man brukar ändå avmaska modertiken i samband med valparnas första avmaskning. Isa fick Axilur.

Har även börjat med smakportioner men de förstår inte än att de ska böja ner huvudet för att få i sig maten, det går enklare när jag tippar skålen samt håller upp den. De gillar maten iallafall. Idag blandade jag ut Royal Canin Mother and Baby mousse med egen gjord majsvälling. Planerar att introducera uppblött torrfoder så småningom men kanske behöver lägga i mousse och även välling i början.  

Valparna är idag 20 dagar gamla och vår lilla Hugo som dog blev ju bara 20 dagar gammal. Jag kommer aldrig någonsin över detta. Såå svårt det var att mista en så liten valp. Jag funderar ofta på hur det påverkade Isa att hon miste sin lille son.

I morgon blir valparna 3 veckor gamla.

27. okt, 2016