Isas valpkull med Thor

Igår var vi på utställning med Fabian och Blanka, Golden klubbens utställning (Open show) i Sala.

Fabian gick i Mid Limitklassen och det var åtta hanar anmälda i klassen. Jag vet att Fabian kan bli uppspelt när vi springer i ringen ibland och det blev så igår, han hoppade och skuttade istället för att trava ordentligt men är ju glad iallafall och står fint uppställd. Han tror säkert att vi leker i ringen när vi springer runt. Det var en domare som dömde tikar och en annan domare som dömde hanar.

Han blev placerad 4:a i klassen och jag hade väl önskat bättre resultat men, det kan inte alltid gå bra. Han fick en fin kritik: Utmärkt typ. Vackert hanhundshuvud med fint uttryck. Bra hals och vacker rygglinje. Bra vinklar fram och bak. Välutvecklad bröstkorg, bra benstomme, fin päls och färg. Rör sig trevligt. Välvisad! 

Blanka var anmäld i Special Veteranklassen och där var det fyra tikar anmälda. Blanka kan vara seg i ringen istället men, jag släppte på kopplet och hon sprang på rätt så bra. Hon vann klassen med HP. Kritiken var inte fy skam: En 10,5 årig gammal kvalitetstik med ljuvligt huvud. Välkonstruerad och fortfarande välgående. Trots sin ålder så kan man inte tro att hon är veteran. Grattis till ägaren för en välbehållen dam.

Idag har jag ersatt valparnas märkning med virkade mjuka halsband istället och det blev så här:

Hane fick blått band

Tik med märkning vid nacke: Cerisfärg

Tik med märkning höger bak: Rosa

Tik med märkning svans: Orange

Tik med märkning höger fram: Gul

Idag vägde vi valparna och de vägde: Hane 1928g. Ceris 2113g. Rosa 1902g. Orange 1823g och Gul 1960g.

I morgon blir de 17 dagar och då ska vi börja ge smakportioner.

Valparna har också börjat gå omkring på sina ben istället för att krypa fram.

Bild på Fabian i ringen!

24. okt, 2016