Isas valpkull med Thor

Nu känner vi tydligt fosterrörelser! Isa sover ganska mycket. Hon är verkligen en fantastisk hund på alla sätt och vis, det beror inte bara på att hon är vår hund. Vi är stolt över henne.

Isa bär valparna högt upp och har även lite hängmage. Hon är inte så bred på sidorna. 

På torsdag är det dags att ge Isa en andra påfyllning av herpesvaccination inför valpning. Vi måste dock åka långt till veterinären för att Isa ska få vaccin. Herpesvaccin är slut hos tillverkaren och över hela landet, vaccin beräknas komma tillbaka först i november men, vi hade tur att hitta en veterinärklinik som hade litet lager kvar av vaccinet. Det verkar finnas stort behov av vaccin. Många uppfödare vaccinerar sina dräktiga tikar.

Herpesvaccin ges till dräktig tik för att valpar skall få dessa antikroppar. Det sägs att 9 av 10 tikar bär på herpes i kroppen (ej genital herpes) och har man otur kan det blir mycket förödande för en kull valpar om de drabbas av herpes.

Vi har endast annonserat kommande kull på Goldenklubbens valphänvisning och det är många som visat intresse. För att få annonsera på Goldenklubbens valphänvisning krävs följande:

  • För att valpkullen ska hänvisas, måste uppfödaren ha följt GRK:s avelsrekommendationer
  • Uppfödaren ska ha genomgått Goldenklubbens uppfödarutbildning eller SKK:s uppfödarutbildning, med tillägget att ha bevistat ett officiellt retrieverjaktprov, en officiell utställning för golden retriever samt en mentalbeskrivning (MH) alt. BPH. En funktionsbeskrivning för retriever bör också bevistas.
  • Uppfödaren ska ha varit medlem i Goldenklubben minst två år.
  • Fastställda krav på avelsdjuren ska också vara uppfyllda för att valpkullen ska hänvisas av GRK.

26. sep, 2016